Hvor Ligger Roskilde?

Hvor Ligger Roskilde?

25/06/2021   

billede fra: Pixabay, zealot666

Roskilde ligger på Sjælland, nærmere betegnet Østsjælland. Byen ligger ud til den sydøstlige del af Roskilde Fjord og er en af landets ældste byer.

Det er Danmarks 10. største by med sine 51.793 indbyggere og er en del af Region Sjælland. 

Vil du vide mere præcis, hvor den ligger, er det lige i midten mellem Holbæk, Ringsted og København.

Roskilde er en by, der altid har haft en central rolle i Danmark og på Sjælland især grundet din domkirke, som har ligget der i en lang årrække. Senere hen er det også blevet en by, der har mange uddannelser og muligheder for uddannelse, herunder med institutioner såsom teknisk skole, profesionsskoler, flere gymnasier og Roskilde Universitet. Så selvom byen 'kun' er den 10. største, er der alligevel mange mennesker, der hver dag rejser til og fra. 

Byen bliver en gang om året til Danmarks 4. største by, grundet den populære Roskildefestival. Festivalen besøges nemlig af intet mindre end 100.000 mennesker i løbet af den uge til halvanden, den bliver afholdt.

Ud over at være kendt for festivalen og deres domkirke er Roskilde også kommet på det danske kort gennem udgravninger af vikingeskibe. Så hvis du gerne vil se et ægte vikingeskib, er det helt sikkert en by, du skal besøge.

Dette indlæg er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Så kig eventuelt på livets træ hos Perlen Odense. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.