Hvad Kan Man Se I Roskilde?

Hvad Kan Man Se I Roskilde?

24/06/2021   

billede fra: Pixabay, LeifLinding

Roskilde er en dejlig by, som har andre ting at byde på end den kendte Roskildefestival.

Roskilde Domkirke

En af de mere kendte domkirker da den har intet mindre end 40 konger og dronninger begravet i gravkapeller. Der er intet andet sted i verden, hvor der er så mange intakte kongelige grave samlet. Det er en kirke med omkring 800 år på bagen og er også en del af UNESCO's Verdensarvsliste.

Den bliver betegnet som et must-see, hvis du kommer til Roskilde.

Vikingeskibsmuseet

På dette museum kan de opleve intet mindre end 5 originale vikingeskibe, som er udgravet i Roskilde Fjord i 1962. Museet ligger ned til fjorden og du kan opleve på helt tæt hold, hvordan man bygger, bruger råstyrke og gamle værktøjer til at lave de store skibe.

Du kan også selv prøve kræfter med vikingelivet og komme en tur ud på vandet.

Sct. Hans Have

En oase der ligger tæt på byens midte, hvor der er café, gartneri og en rekreativ have. Der bliver solgt diverse planter og krydderurter, samt at det også kan bruges til konferencer, møder og andet officielt.

Lützhøfts Købmandsgård 

Kom med tilbage i tiden. Faktisk helt tilbage til 1930'erne. Denne købmandsgård havde sin aktive periode i 1892-1979 og fungerer i dag som butik, men også som museum. 

De har en masse aktiviteter hen over sommeren, hvor du blandt andet også kan opleve frigående høns og hestevogne.

Dette blogindlæg er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Livets træ halskæde. Det betyder, at Perlen Odense får et link i dette blogindlæg.