Hvor Mange Mennesker Er Der På Roskilde Festival

Hvor Mange Mennesker Er Der På Roskilde Festival

01/02/2021   

billede fra: Pixabay / westphotoandvideo

Hvor mange mennesker deltager på Roskilde festivallen?

Det er ret mange der hvert år bruger en uge af sin sommerferie på dejlig musik og et fantastisk fællesskab. De består både af almindelige publikummer og  rigtig mange frivillige, som hjælper med at få hele festivallen til at køre og alle får deres behov dækket.

I 2019 deltog 130.000 personer på Roskilde festivallen, heraf havde 100.000 købt em billet, 80.000 havde købt en partout billet og 20.000 havde en endagsbillet.

Med så mange deltagere samlet på et sted blev Roskilde festivallen til Danmarks fjerdestørste by over en weekend.

Heraf er der cirka 31.000 frivillige, som hjælper med under og efter festivallen. Det vil sige at der cirka er 10.000 personer, der hjælper til under selve festivallen. Deres opgaver består blandt andet i at sætte et utal af telte op på campingpladserne, at stå i mad og drikkeboderne og at holde det store område pænt og rent.

Roskilde festivallen er Non profit, hvilket vil sige at de donere overskuddet efter hvert års festival til velgørende formål. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival doneret 390 millioner kroner til forskellige formål med hovedformål at hjælpe børn og unge.

Der er ikke mindre end 8 scener på festivalpladsen, de hedder Apollo, Arena, Avalon, Countdown, Gloria, Orange, Pavilion og Rising. På disse scener spiller cirka 180 musiknavne, 200 kunstnere, forfattere, forskellige talere, mindre kendte musikere og graffitimalere.

Det indhold du læser i dette indlæg, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Hvor du køber et stort sortiment af smukke Øreringe. Tusind tak for støtten, siger vi.