Hvornår Blev Roskilde Domkirke Bygget?

Hvornår Blev Roskilde Domkirke Bygget?

01/12/2020   

billede fra: Pixabay

Hvis man går en tur rundt i Roskilde by, så vil man rimelig hurtigt få øje på den store og smukke domkirke, der rager over byens tage på smukkeste vis. Roskilde Domkirke er en af de vigtigste religiøse bygninger, som vi har i Danmark. Men hvornår stammer den flotte kirke egentlig fra? Det kan du læse meget mere om herunder!

Hvornår blev Roskilde Domkirke Bygget? Roskilde Domkirke blev bygget i løbet af det 12. og 13. århundrede. Det tog altså enormt mange år at lave den store og imponerende kirke, der er lavet i traditionel gotisk stil i teglsten, hvilket på daværende tidspunkt var en ny måde at bygge på. Roskilde domkirke har i flere hundrede år været gravkirke for Danmarks konger og dronninger.

Angiveligt lå der tidligere en trækirke der, hvor Roskilde Domkirke ligger i dag. Denne skulle være bygget af Harald Blåtand tilbage omkring 1980. Harald Blåtand har såmen også en gravpille der, men graven er tom. Harald Blåtand døde også i Polen, så det er uvist hvor han rent faktisk er begravet, eller om han er blevet gravet op igen.

Roskilde Domkirke er også stedet, hvor Dronning Margrethe skal lægges til hvile, når hun en dag går bort, hvor hun vil fortsætte traditionen og blive begravet med en stor del af hendes slægt.