Hvornår Gik Roskilde Bank Konkurs?

Hvornår Gik Roskilde Bank Konkurs?

11/03/2021   

billede fra: Pixabay

Da finanskrisen var over os og resten af verden i slutningen af 00’erne, så havde det enorme konsekvenser for både virksomheder og privatpersoner i Danmark. Blandt andet skete der noget, der ellers sker meget sjældent, nemlig at banker begynde at gå konkurs. En af dem var Roskilde Bank, hvilket vi vil belyse yderligere i denne artikel.

Hvornår gik Roskilde Bank konkurs? Roskilde Bank gik konkurs i august 2008, hvilket resulterede i at tusindvis af bankens aktionærere og kunder til sammen mistede flere milliarder kroner. Roskilde Bank havde på daværende tidspunkt 600 ansatte og en omsætning på små 242,2 millioner kroner om året. I alt var der 32.000 aktionærer. Da Roskilde Bank gik konkurs, var det den tiende største pengeinstitut i Danmark.

Da banken gik konkurs, var der ingen andre pengeinstitutter, der ønskede at drive banken videre og opkøbe konkursboet. Derfor gik Nationalbanken sammen med Det Private Beredskab af Nødlidende Banker ind og overtog banken for at sikre kunderne i banken.

At Nationalbanken var nødt til at gå ind og overtage banken var en nærmest historisk begivenhed, der ikke var sket siden Landmandsbanken gik konkurs tilbage i 1928. Dermed endte skatteyderne med regningen for den konkursramte bank. Nogle påstår, at det har kostet op imod 37 milliarder kroner at overtage Roskilde Bank.